Vanuit een sterke uitgangspositie onderhandelen over zorgcontractering

Als professional in de zorg houdt u zich elk jaar bezig met de zorgcontractering. U wilt de zorg leveren tegen het juiste tarief. Zo blijft het omzetplafond het hele jaar ver uit het zicht en kan uw organisatie cliënten blijven behandelen. Daarmee voldoet u aan de normen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ga dit jaar sterker dan ooit de onderhandelingsgespreken in. Dankzij data heeft u beter onderbouwde argumentatie en een prettigere positie aan de onderhandeltafel. Excellente Waarde neemt u mee.

Steeds hogere zorgkosten Door met adequate tarieven terug te keren van de onderhandeling, draagt uw zorgorganisatie bij aan een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Want de zorgkosten nemen elk jaar toe en aan die stijging lijkt ook in 2021 geen einde te komen. In 2019 was het bedrag wat in Nederland aan zorg werd uitgegeven 107 miljard euro. Dit bedrag is in 2020 gestegen met 8,3 procent naar 116 miljard euro. Door de coronapandemie is de verwachting dat de zorguitgaven in 2021 wederom fors hoger zullen uitkomen. (bron: CBS)

Doorbreek de stijgende zorgkosten binnen uw organisatie en draag daarmee bij aan uw maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Neem contact op

Registreer alle werkzaamheden

Met de juiste informatie kunt u vergelijken hoe de organisatie presteert ten opzichte van de NZa-normen. Begin hier het liefst een jaar voor de volgende zorgcontractering mee. Start met de basis van de processen binnen uw organisatie op orde te brengen. Bijvoorbeeld door de hoeveelheid tijd per zorgprestatiecode te registreren. Toon met de registratie van werkzaamheden aan dat uw organisatie voldoet aan de eisen. Of beter nog: laat zien dat de organisatie beter dan de landelijke norm en dus bovengemiddeld presteert. Excellente Waarde kan u helpen bij het duiden van de beschikbare data. U heeft daarmee een enorm sterk instrument in handen. U gaat met een gefundeerd en beter onderbouwd standpunt de onderhandelingen voor zorgcontractering in.

Ga voor een gunstige zorgcontractering

De waarde van data heeft u in uw bezit: deze informatie zit al in de organisatie. Nu is het zaak deze op de juiste manier op te halen en te registreren. De data haalt u uit de database van uw zorgregistratiesysteem. De ICT-afdeling of de afdeling gegevensbeheer kan hierbij ondersteunen. Hiermee zijn betere tariefafspraken binnen handbereik. Dit is niet alleen belangrijk voor uw organisatie. U draagt zo ook maatschappelijk uw steentje bij aan het doorbreken van de trend van stijgende zorgkosten.

Met scherp inzicht in de zorgkosten van uw organisatie komt u beslagen ten ijs tijdens de onderhandelingen voor zorgcontractering. 

Zet de eerste stap
Copyright © 2021 – 2024 All Rights Reserved | Excellente Waarde
Site ontwikkeld door: Brandness Marketingbureau